100 protiv Ajnštajna

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, protiv Ajnštajna je bila podignuta velika naučna kampanja u Njemačkoj.To je rezultiralo izlaskom knjige Sto naučnika protiv Ajnštajna“. Čuvši to, Ajnštajn reče:
„Zašto sto ? I  jedan bi bio dovoljan“.

Nauči da brojiš

Iako nije bio talenat za muziku, Ajnštajn je volio da svira violinu sa  orkestrom. Jednom prilikom, iznerviran Ajnštajnovim pogrešnim brojanjem taktova, dirigent je viknuo:- Ajnštajne, nauči da brojiš!

Relativno pitanje

Jednom prilikom, jedan student je prepoznao Alberta Ajnštajna u vozu i pitao ga:
“Izvinite uvaženi  profesore, da li će Nju Jork stati kod ovog voza?”

Ajnštajnov vozač

Kada mu je već dojadila popularnost i uvijek ista pitanja o teoriji relativnosti Ajnštajn se požalio svom vozaču.
Vozač pun razumjevanja odgovori da mu je jasno jer već i on, koji ništa ne zna o fizici, gledajući i slušajući mjesecima isto predavanje mogao bi sve to ispričati i napisati.
Duhoviti genije u jednoj provinciji ponudi vozaču da se zamjene jer tada ionako nisu svi čitali novine, pa je malo ko  znao kako Ajnštajn izgleda.  Vozač prihvati.
Nakon jednog predavanja, u takvom aranžmanu, i burnih ovacija, jedan od prisutnih podigne ruku i upita nešto govornika.
Vozač uznemireno odgovori: "Dragi moj prijatelju, to što ste pitali toliko je trivijalno da će Vam čak i moj vozač na to sasvim precizno i jasno odgovoriti" te prepusti mikrofon velikom naučniku.

Ajnštajn i Čaplin

Razgovaraju Čaplin i Ajnštajn. Veliki naucnik reče glumcu: “Ono što me u Vašoj umjetnosti najviše zadivljuje  je njen internacionalni karakter. Cio svijet vas razumije.” “To je tačno”, rece Čaplin, “ali Vaša slava je ipak veća. Cio svijet vam se divi, a niko vas ne razumije.”